Over Bart

Wie is Bart

Wie is Bart

Bart (1984) groeide op in Den Haag en is volledig met de stad verweven. Hij voltooide er de koksopleiding en werkte in vele bekende Haagse horecakeukens. Zo is hij werkzaam geweest in gerenomeerde bedrijven Seinpost, de Keuken van Waarden, Calla’s, Hanting Julien en Societeit de Witte.

Hij vervolgde zijn pad als souschef en later chef bij bedrijven als Maxime, Hanting en Ich bin ein Hamburger. Bij laatst genoemde stond hij aan de wieg van een tweede zusterrestaurant (the Fish shack). Ook wordt hij sinds jaar en dag gevraagd om op te treden als private chef en vervolgde zijn avontuur over de grens. Dit bracht hem onder andere in Engeland en Schotland.

Bart wordt gedreven door een drang naar het onbekende. Altijd opzoek naar nieuwe en van hoge kwaliteit ingrediënten. In zijn werk en in zijn vrije tijd.

“Er is niks mooiers dan een lach op iemands gezicht te kunnen toveren door middel van culinaire hoogstandjes”.

Op het bord vertaalt zich dat in bijzondere ingrediënten en verassende smaakcombinaties. Spannend qua smaakbeleving en altijd een lust voor het oog. Door zijn uitgebreide netwerk en warenkennis heeft Bart toegang tot spartel verse vis, maakt hij waar mogelijk gebruik van lokale boeren en is hij regelmatig in de duinen te vinden voor duindoorn, wilde rucola, chantarellen en wilde kruiden. Niks is mooiers dan producten rechtstreeks uit de natuur.

Bart houdt van uitdagingen en gaat daarom een bijzonder concept of een ‘net even’ ander idee nooit uit de weg. Dit motiveert hem juist. Caterings konden hierdoor plaatsvinden op unieke locaties, zoals kaasboerderijen en wijnkelders, maar ook gewoon bij mensen thuis.


Bart's Wisdom:
"
What grows together goes together."